rejtvénylapok háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Stefánia-vagdalt recept

A recept értékelése: 4,3 pont
  • 60 min
  • könnyû
  • olcsó

megtekintve: 4 816 alkalommal

elkészítve: 149 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Katrin

Elkészítése

A hozzávalókat a főtt-tojásokon kívül összedolgozzuk, majd egy őzgerincformát kicsit kiolajozunk, s a darálthúsos massza felét belerakjuk, szépen elegyengetjük, hogy középen helyet hagyunk a főtt-tojásoknak. Utána belerakosgatjuk a főtt-tojásokat, majd a maradék darálthúsos masszát a tojások tetején eligazgatjuk, hogy ne látszódjon ki a tojás. Ezután olajos kézzel átkenegetjük a tetejét, s utána a maradék nyers tojást még elkenegetjük a tetején, oldalán.

Előmelegített sütőbe rakjuk, s kb. 35-40 percig sütjük gázsütőben 6-os fokozaton. Ezután kivesszük a sütőből, s el is készült a stefánia-vagdaltunk, azaz főtt-tojással töltött fasírtunk!

sütési idő: 40 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Személyes jó tanács

20 perc után érdemes kivenni a sütőből a tepsit, s a belső felét rakni kívülre, hogy egyformán átsüljön mindkét oldala.

Hozzávalók

1 kg darálthús
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál zsemlemorzsa
1 teáskanál só
1 teáskanál őrölt pirospaprika
2 db tojás (egy fél tojásnyit meghagyunk a fasírt tetejére kenegetni)
pici fehérbors
4 db főtt-tojás

Kövess minket a Facebookon is!