

megtekintve: 1 981 alkalommal
elkészítve: 27 alkalommal megfőztem én is
A cukrot egy tálban felolvasztjuk. Mikor megfelelőnek látjuk, hozzáadjuk a vajat, amivel folytonosan 1 percig keverni kezdjük.(ezzel a karamell már nem barnul tovább!)
Amikor a cukrot olvasztani kezdjük, közben a tej és tejszín keverékét odatesszük forralni. A vaj keverése után hozzáöntjük, az időközben forralt tejes keveréket.
Visszatesszük a tűzre, és csendesen forraljuk, közben kavargatjuk. Mikor elég sűrű,(kb. 45 perc)levesszük a tűzről.
Hagyjuk hűlni, majd hozzákeverjük a darált diót, és a darált háztartási kekszet.
Golyókat formálunk, és az apróra vágott, darabos dióban megforgatjuk.
30 dkg cukor
12 dkg vaj
120 ml tej
220 ml habtejszín
10 dkg dió
15 dkg háztartási keksz
10 dkg dió (apró darabos a forgatáshoz)