

megtekintve: 11 773 alkalommal
elkészítve: 342 alkalommal megfőztem én is
1. A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat, a tojásfehérjét kemény habbá verjük a kristálycukorral, majd hozzákeverjük a tojássárgáját, végül beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet.
2. A masszát sütőpapírral bélelt, 22 cm átmérőjű tortaformába töltjük. 160 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
3. Ha kihűlt, kivágjuk a tortaformából, vékonyan megkenjük baracklekvárral. Elmossuk a formát, ismét kibéleljük sütőpapírral, majd visszahelyezzük bele a piskótát.
4. A töltelékhez kevés tejben elkeverjük a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgájákat, és a vaníliás pudingport, a többi tejet felforraljuk, majd besűrítjük a pudingporos résszel. A tűzről levéve hozzákeverjük a puha Rama Vajas Ízt, majd kihűtjük.
5. Simára keverjük, beleforgatjuk a tejszínhabot és a fél dl hideg vízben megduzzasztott, majd felmelegített zselatint. A krémet beletöltjük a kibélelt tortaformába, elsimítjuk egyenletesen, majd a hűtőszekrénybe tesszük dermedni.
6. A díszítéshez a tojásfehérjéket kemény habbá verjük a kristálycukorral, majd óvatosan beleforgatjuk a porcukrot. Sütőpapírral fedett sütőlemezre csillagcsöves nyomórózsákból habrózsákat, vagy csillagokat formázunk a masszából. 100°C-ra előmelegített sütőben kitámasztott sütőajtónál 40-45 percig szárítjuk, majd szakácsfáklyával karamellizálhatjuk. Tálalás előtt a habcsókokkal díszítjük a tortát.
sütési idő: 60 min
hőfok: 160 °C
Kalória: 266 kcal / szelet
16 szelethez:
A piskótához:
3 tojás
6 dkg kristálycukor
fél csomag sütőpor
7,5 dkg liszt
A töltelékhez:
2 ek. baracklekvár
4 dl tej
10 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
8 tojássárgája
fél csomag vaníliás pudingpor
5 dkg Rama vajas Íz
4 dl hideg habtejszín, habbá verve
1 tk zselatin
A díszítéshez:
3 tojásfehérje
8 dkg kristálycukor
8 dkg porcukor