megtekintve: 15 543 alkalommal
elkészítve: 263 alkalommal megfőztem én is
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kevés cukorral kemény habbá felverjük. Egyesével belevegyítjük a sárgáját, beleforgatjuk a többi cukrot, a szódabikarbónával és a sütőporral elkevert lisztet. Két felé osztjuk, és sütőpapírral kibélelt közepes méretű tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben, külön-külön 180 fokon kb. 8-10 perc alatt megsütjük, és félretesszük hűlni. Ezalatt a pudingport simára keverjük a cukorral és kevés vízzel. A többi vizet hozzáadva sűrűre főzzük, és kihűtjük. A tejszínt keményre felverjük. A fele tejszínt óvatosan a pudinghoz adjuk, valamint beletesszük a levétől lecsöpögtetett, apróra vágott befőttet és a torpimixet is. Ezzel a gyümölcsös krémmel megtöltjük a lapokat. A megmaradt tejszínhabot a tetejére simítjuk, topimixel díszítjük. Kockákra vágva kínáljuk.
főzési idő: 10 min
sütési idő: 10 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Egy nappal fogyasztás előtt készítsük el.
6 tojás
6 ek cukor
6 ek liszt
1 mk sütőpor
1 mk szódabikarbóna
Krém:
2 cs vaníliás pudingpor
7 dl víz
6 ek cukor
5 dkg torpimix
1 konzerv őszibarack befőtt
4 dl Hullala tejszín 1 cs vaníliás cukor
Tetejére: 5 dkg tropimix