Torta háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Orosz krém kocka recept

A recept értékelése: 4,3 pont
  • 60 min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 6 664 alkalommal

elkészítve: 117 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Elkészítése

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kevés cukorral kemény habbá felverjük. Egyesével belevegyítjük a sárgáját, beleforgatjuk a többi cukrot, a szódabikarbónával és a sütőporral elkevert lisztet. Két felé osztjuk, és sütőpapírral kibélelt közepes méretű tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben, külön-külön 180 fokon kb. 8-10 perc alatt megsütjük, és félretesszük hűlni. Ezalatt a pudingport simára keverjük a cukorral és kevés vízzel. A többi vizet hozzáadva sűrűre főzzük, és kihűtjük. A tejszínt keményre felverjük. A fele tejszínt óvatosan a pudinghoz adjuk, valamint beletesszük a levétől lecsöpögtetett, apróra vágott befőttet és a torpimixet is. Ezzel a gyümölcsös krémmel megtöltjük a lapokat. A megmaradt tejszínhabot a tetejére simítjuk, topimixel díszítjük. Kockákra vágva kínáljuk.

főzési idő: 10 min
sütési idő: 10 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Személyes jó tanács

Egy nappal fogyasztás előtt készítsük el.

Hozzávalók

6 tojás
6 ek cukor
6 ek liszt
1 mk sütőpor
1 mk szódabikarbóna
Krém:
2 cs vaníliás pudingpor
7 dl víz
6 ek cukor
5 dkg torpimix
1 konzerv őszibarack befőtt
4 dl Hullala tejszín 1 cs vaníliás cukor
Tetejére: 5 dkg tropimix

Kövess minket a Facebookon is!