megtekintve: 3 683 alkalommal
elkészítve: 96 alkalommal megfőztem én is
Elkészítés: a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a cukorral .
A fehérjét felverjük egy csipet sóval kemény habbá .
A kikevert sárpályához beleszitáljuk a lisztet összekeverjük ,majd veszünk ki a tojásfehérje habból fellazítjuk a tésztát ,majd apránként beleforgatjuk a többi fehérje habot óvatos körkörös mozdulatokkal ,hogy ne törjön a hab.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk 180 c előmelegített sütőben 8 percalap készre sütjük. / tűpróba/
Egy konyharuhát megszórjuk liszttel rábátorítjuk a megsült piskótát lehúzzuk a sütőpapírt róla és a konyharuhával feltekerjük még melegen .
Hagyjuk kihűlni .
Addig elkészítjük a krémet a mascarponét 2 evőkanál porcukorral habosra verjük ,majd a tejszínt is kemény habbá verjük .
A tejszínből veszünk ki díszítéshez csillag csöves habzsákba félre tesszük.
A tölteléknek szánt eperszemekről levágjuk a csumáját ,leveleit és megmossuk lecsepegtetjük.
A felvert tejszínt és a mascarponét összekeverjük a piskótát kitekerjük megkenjük a krémmel és szélélre sorba rakjuk az eper szemeket ismét feltekerjük a konyharuha segítségével jó szorosra és még egy sütipapírral is feltekerjük.
A tetejét tejszín habrózsákkal és eperrel díszítjük.
Hűtőbe tesszük 2 órára ,hogy a krém megdermedjen.
sütési idő: 15 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: légkeverés
A tojások lehetőleg házi legyen akkor ilyen szép sára .a tojásokat szóba hömérsékleten kell tartani felhasználás elött.
Hozzávalók:a piskótához: 5 db tojás, 5 evőkanál cukor, 5 evőkanál liszt, egy csipet só.
A krémhez 250 gr mascarpone, 2 dl cukrász tejszín, 2 evőkanál porcukor, 30 dkg friss eper.