Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Könnyű mascarponés tejszínes epres piskóta tekercs recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 45 min
  • közepes
  • drága

megtekintve: 659 alkalommal

elkészítve: 14 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Elkészítése

Elkészítés: a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a cukorral .

A fehérjét felverjük egy csipet sóval kemény habbá .

A kikevert sárpályához beleszitáljuk a lisztet összekeverjük ,majd veszünk ki a tojásfehérje habból fellazítjuk a tésztát ,majd apránként beleforgatjuk a többi fehérje habot óvatos körkörös mozdulatokkal ,hogy ne törjön a hab.

Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk 180 c előmelegített sütőben 8 percalap készre sütjük. / tűpróba/

Egy konyharuhát megszórjuk liszttel rábátorítjuk a megsült piskótát lehúzzuk a sütőpapírt róla és a konyharuhával feltekerjük még melegen .

Hagyjuk kihűlni .

Addig elkészítjük a krémet a mascarponét 2 evőkanál porcukorral habosra verjük ,majd a tejszínt is kemény habbá verjük .

A tejszínből veszünk ki díszítéshez csillag csöves habzsákba félre tesszük.

A tölteléknek szánt eperszemekről levágjuk a csumáját ,leveleit és megmossuk lecsepegtetjük.


A felvert tejszínt és a mascarponét összekeverjük a piskótát kitekerjük megkenjük a krémmel és szélélre sorba rakjuk az eper szemeket ismét feltekerjük a konyharuha segítségével jó szorosra és még egy sütipapírral is feltekerjük.

A tetejét tejszín habrózsákkal és eperrel díszítjük.

Hűtőbe tesszük 2 órára ,hogy a krém megdermedjen.

sütési idő: 15 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: légkeverés

Személyes jó tanács

A tojások lehetőleg házi legyen akkor ilyen szép sára .a tojásokat szóba hömérsékleten kell tartani felhasználás elött.

Hozzávalók

Hozzávalók:a piskótához: 5 db tojás, 5 evőkanál cukor, 5 evőkanál liszt, egy csipet só.

A krémhez 250 gr mascarpone, 2 dl cukrász tejszín, 2 evőkanál porcukor, 30 dkg friss eper.

Kövess minket a Facebookon is!