megtekintve: 4 098 alkalommal
elkészítve: 80 alkalommal megfőztem én is
A folyékony hozzávalókat a tojással, kicsi cukorral, és az élesztővel összekeverjük. Picit állni hagyjuk. Utána hozzáadjuk a lisztet, kevés sót, (ízlés szerint még egy kevés porcukrot)Sima, lágy tésztát dagasztunk. Ha megkelt 12 darabba vágjuk, kicsit gömbölyítjük, pihentetjük egy keveset. Ovális alakúra nyújtjuk, megkenjük olvasztott vajjal, pizza vágóval pár csíkot vágunk hosszanti irányban ( nem vágjuk szét teljesen a két vége egyben marad. ) Sréhen feltekerjük , majd karikába hajtva, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk., Tetejét megkenjük tojással, meg lehet szórni magokkal, mákkal. stb. Ismét kelesztjük. Ha megkelt 185 C fokos sütőben ( alsó-felső) kb. 15- 20 perc alatt szép pirosra sütjük.
sütési idő: 25 min
hőfok: 185 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Légiesen könnyű, foszlós a tésztája.
Hozzávalók: 12 db-hoz
200 ml tej
100 ml víz
60 ml olaj
2 tojás
1 zacskó instant élesztő, vagy 2,5 dkg friss
kevés porcukor
570 gr liszt
30 gr vaj
pici só
Kenéshez: kb. 10 dkg olvasztott vaj