

megtekintve: 3 887 alkalommal
elkészítve: 77 alkalommal megfőztem én is
A kölest felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, sózzuk, majd puhára pároljuk.
Az apróra vágott vöröshagymát megpároljuk az olajon, hozzáadjuk a felszeletelt gombát. Sózzuk, borsozzuk, pirospaprikát hintünk rá, majd pároljuk, míg a gomba elfövi a levét. Miután megfőtt a gomba, összekeverjük a kölessel.
A paprikát megmossuk, kikaparjuk az ereit és a magját. Megtöltjük a gombás kölessel. Kókuszzsírral kikent jénaitálba egymás mellé tesszük. Nekem maradt még a gombás kölesből, ezért külön kis gombócokat is tettem a paprika mellé.
A sűrített paradicsomot kevés vízzel felforraljuk, ízesítjük (a recept nem írta, de én tettem bele kevés cukrot is), majd sűrűbbre főzzük.
Miután készen van, ráöntjük a tálban lévő paprikára és a gombócokra. 180 fokon kb. 20 percig sütjük.
sütési mód: alsó sütés
6 közepes db tv paprika
1 ek napraforgó olaj
1 közepes db vöröshagyma
50 dkg csiperkegomba
füstölt pirospaprika ízlés szerint
2 gerezd fokhagyma
10 dkg köles
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
35 dkg sűrített paradicsom
1 ek kókuszzsír
2 dl víz