megtekintve: 11 955 alkalommal
elkészítve: 281 alkalommal megfőztem én is
Egy magasabb falú tálba (az állvány edény részébe) beleteszem az összes nedves hozzávalót.
Kézi mixerrel kb. 25-30 percig habverőzöm, érdemes a talpat-tartót használni. Ha jól megnőtt a cucc, tilos tovább folytatni, mert összeesik!
Egy tálban összekeverem a száraz hozzávalókat.
Az elegyített szárazat apránként rászórom a nedvesre, és kézi habverővel elkavarom. Nem baj, ha itt-ott csomós, a lényeg, hogy a habot ne zúzzam össze!
Előmelegített sütőben, kb. 5-ösön (200 fokon) kb. 30 percig sütöm. Nem nyitogatom közben!
sütési idő: 30 min
hőfok: 200 °C
sütési mód: alsó sütés
turbózási lehetőségek:
kihűlés után diétás lekvárral megkenni
kihűlés után habporból és 1,5 dl 1,5-ös tejből habot készíteni és rátenni
diétás édes túrókrémmel befedni
öntetet készíteni a tetejére
az öntetet (ha teszek rá) mandulával/dióval/mogyoróval megszórni
További diétás receptek:
dietasmindennapok.blogspot.hu
facebook.com/dietasmindennapok
nedves hozzávalók:
4 egész tojás
4 csapott evőkanál édesítőpor
3 evőkanál víz
1 kisebb evőkanál folyékony édesítőszer
száraz hozzávalók:
50 g durumbúzaliszt (kcal: 180, ch.: 37 g)
1 csapott kávéskanál szódabikarbóna
tepsibe:
kb. fél hüvelykujjnyi Rama sütőmargarin a tepsi kikenéséhez
durumbúzaliszt a tepsi beszórásához