Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Pasta carbonara recept

A recept értékelése: 3,0 pont
  • 30 min
  • könnyû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 2 461 alkalommal

elkészítve: 35 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Ana's Kitchen

Elkészítése

A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, olajon lassan megpirítjuk, majd elzárjuk.
A tésztát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük úgy, hogy egy keveset megtartunk a tészta főzővizéből.
A tojásokat felverjük és fűszerezzük.
A kifőtt tésztát beleforgatjuk a pirított szalonnába. Összekeverjük, majd ráöntjük a tojásos keveréket, és a tészta főzővizét, és ha kicsit kihűlt a serpenyő, picit visszarakjuk a tűzre.
Folyamatosan rázogatjuk vagy kevergetjük addig, amíg krémes lesz az állaga.
Jó étvágyat!

Hozzávalók

150 g füstölt kolozsvári szalonna
2 evőkanál olívaolaj
250 g spagetti
4 db tojás
só, bors
1 teáskanál őrölt szerecsendió
80 g reszelt parmezán
200 ml tészta-főzővíz

Kövess minket a Facebookon is!