Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Fokhagymás sertésragu recept

A recept értékelése: 3,9 pont
  • 120 min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 6 580 alkalommal

elkészítve: 141 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Katrin

Elkészítése

Az étolajat beleöntjük egy nagyobb lábosba. A húst felszeleteljük, besózzuk mindkét oldalát.
Ha vastagabb, akkor kicsit kiklopfoljuk. Ha meleg az étolaj, akkor a húsokat belerakjuk a lábosba, s mindkét oldalát kicsit átpirítjuk. Nekem egyszerre 3 db hús fért bele. Ha minden húst kicsit átpirítottunk, akkor az olajba beleszórjuk az apró kockára vágott vöröshagymát, és a fokhagymát is. Jól elkevergetjük, s rászórjuk a pirospaprikát, s a kb. 1 cm-es kockára vágott paprikát és paradicsomot is. Picit megsózzuk, rászórjuk a köménymagot is.
Kb. 10 percig kevergetjük, majd rárakjuk a hússzeleteket, s felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje a húsokat. Néha kevergetjük, hogy oda ne égjen. Levesszük takarékra a gázt, s tovább pároljuk.
Kb. 1 és fél órát pároljuk, de közben ha úgy látjuk, hogy elfőtte a levét, akkor öntünk hozzá
még vizet, majd megnézzük, hogy mennyire puhultak meg a húsok. Ha már elég puha, akkor a hússzeleteket kivesszük a lábosból, s a paradicsomos-paprikás, vöröshagymás-fokhagymás mártást botmixerrel jól összeturmixoljuk.

Ezután egy pohárba belerakjuk a tejfölt, rászórjuk a lisztet, s villával jól elkeverjük. Egy kicsi vizet öntünk még bele, hogy jobban el lehessen keverni csomómentesre. Majd ezt felöntjük a mártásba, s gázon kevergetjük kb. 8-10 percig. Majd belerakjuk a hússzeleteket, s azt is még kb. 5 percig főzzük, néha megkeverjük, hogy le ne égjen, s el is készültünk.
Én rizst szoktam hozzá főzni, de akár tésztát is főzhetünk hozzá, ki mit szeret.

főzési idő: 120 min

Személyes jó tanács

Nagyon fontos, hogy többször ránézzünk, s ha szükséges, öntsünk még rá kis vizet, nehogy leégjen.

Hozzávalók

80 dkg sertéscomb
1 db vöröshagyma
3 fej fokhagyma
1 mokkáskanál pirospaprika
1 db paradicsom
1 db fehérpaprika
1 teáskanál só
1 csipett őrölt köménymag
1 kispohár tejföl
1 evőkanál liszt
2 evőkanál étolaj

Kövess minket a Facebookon is!