Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Medvehagymás pogácsa recept

A recept értékelése: 2,7 pont
  • 90 min
  • egyszerû
  • olcsó

megtekintve: 8 930 alkalommal

elkészítve: 159 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Kemencei Judit

Elkészítése

Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben.
A medvehagymát apróra vágjuk,kevés olívaolajon megdinszteljük.
A lisztet összekeverjük a hozzávalókkal,majd meleg helyre tesszük.
Ha megkelt a tészta, kinyújtjuk.
Rákenjük a medvehagymát, majd feltekerjük mint a bejglit, mindkét végét behajtjuk középre.
Kb. fél órát hagyjuk pihenni.
Kinyújtjuk, tetejét megkenjük felvert tojással,és megszórjuk szezámmaggal.
Előmelegített sütőben megsütjük.

sütési idő: 30 min
hőfok: 175 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Személyes jó tanács

A lisztet felesben szoktam keverni teljes kiőrlésű liszttel.

Hozzávalók

50 dkg liszt
0.5 dl tej
1 tk. cukor
25 dkg vaj
1 tojás
1 tejföl
1 csokor medvehagyma
0,5 tk só
25 g friss élesztő
1 tojás a tetejére
Szezámmag

Kövess minket a Facebookon is!