

megtekintve: 9 935 alkalommal
elkészítve: 210 alkalommal megfőztem én is
Az almákat lereszeljük, fűszerekkel, édesítővel, citromlével puhára pároljuk.
A tejet elkeverjük a vízzel, felforraljuk, majd hozzáadjuk az édesítőt, a citromhéjat, a xilitet. Miután kihűlt a tojássárgáját is hozzákeverjük.
A kornspitzet vékonyra felszeleteljük.
Egy tepsibe lerakjuk a fejbe mártott kornspitz szeletek felét. Rátesszük a párolt alma felét. Erre rátesszük a maradék kornspitzet, majd a maradék almát.
180 fokos sütőben kb. 15-20 percig sütjük.
A tojásfehérjét a sóval és a citromlével kemény habbá verjük, hozzáadjuk az édesítőt, majd a pudingport is beleforgatjuk.
A sütemény tetejét megkenjük a felmelegített lekvárral és rásimítjuk a tojásfehérje habot.
Visszatesszük a sütőbe (az ajtót támasszuk ki egy fakanállal) és alacsony lángon addig sütjük, míg nem kezd el halványan barnulni a hab.
sütési mód: alsó sütés
Az interneten találtam egy egészséges, diétás recepteket tartalmazó oldalon.
180 g kornspitz
200 ml 1,5%-os tej
50 ml víz
1 tojássárgája
7 db süssina (porrá törve)
citromhéj
5 g xilit
500 g alma
fahéj (ízlés szerint)
szegfűszeg (ízlés szerint)
4 db süssina (porrá törve)
10 g citromlé (citromból)
15 g diabetikus baracklekvár
3 db tojásfehérje
csipet só
pár csepp citromlé
5 db süssina (porrá törve)
10 g tejszínes pudingpor