megtekintve: 6 019 alkalommal
elkészítve: 172 alkalommal megfőztem én is
1. Egy 20 cm-es kapcsos tortafomát enyhén kivajazunk, sütőpapírral gyűrődésmentesen kibéleljük, majd tollecsettel, langyos vajjal alaposan átkenjük a forma alján lévő sütőpapírt.
2. A kivajazott tortaaljat megszórjuk a barnacukorral, a fűszermixel, a reszelt citromhéjjal, majd megpucoljuk az almákat, vékony cikkekre vágjuk és kör alakban kirakjuk vele a forma alját.
3. A margarint 2 percig habverővel, közepes fokozaton felverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, szódabikarbónát, sütőport és sót. Közepes fokozaton kásásra verjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, a joghurtot, az aromát és még 2 percig keverjük.
4. A tésztát az almás alapra öntjük, majd előmelegített sütőben 160 fokon kb 30. perc alatt, tűpróbáig készre sütjük és kínáló tányérra borítjuk.
sütési idő: 30 min
hőfok: 160 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Videóreceptem megtalálhatjátok Facebookon: Picipiros Konyhája néven :)
Az almás részhez :
2 db közepes alma
5 g olvasztott margarin
50 g barnacukor
1/2 csomag Almás Sütemény fűszermix
1 tk reszelt citromhéj
A tésztához:
178 g all purpose gluténmentes liszt
2 db tojás
1 tk vanília aroma
1 kk só
1/2 tk sütőpor
1 kk szódabikarbóna
95 ml free from natúr joghurt
140 g cukor
90 g puha margarin