megtekintve: 18 681 alkalommal
elkészítve: 300 alkalommal megfőztem én is
A hozzávalókból kézi mixerrel sima tésztát keverünk, és sütőpapírral bélelt gáztepsibe tesszük, megsütjük.
Az almát meghámozva kis kockára vágjuk, feltesszük a cukorral és fahéjjal főzni annyi vízbe, hogy ellepje, kb.. 5 percig főzzük.
Hozzáadjuk a pudingport, és ha kell még kicsi vizet, és jó sűrűre főzzük.
A vízben megfőzzük a pudingport, a margarint kikeverjük a cukorral, és a kihűlt pudinggal egyneművé keverjük.
A tepsibe visszatéve a piskótát, rákenjük a kihűlt almakrémet, erre simítjuk a kihűlt vaníliás pudingkrémet, majd a keményre felvert tejszínhabot.
Olvasztott csokit csorgattam rá. Pár órára (egy éjszakára) a hűtőbe tesszük.
főzési idő: 10 min
sütési idő: 20 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Nagyon finom, mutatós, igazi ünnepi sütemény.
Tészta:20 dkg liszt
20 dkg cukor
20 dkg margarin
2 cs vaníliás cukor
fél cs sütőpor
4 tojás
1 kanál kakaópor
Almás krém:
1-1,5 kg alma
fahéj
kb. 3 dl víz
4 kanál cukor
2 cs vaníliás pudingpor
Vaníliás krém:
9 dl víz
3 cs vaníliás pudingpor
20 dkg ráma
20 dkg cukor
Tetejére: 1/2 liter tejszínhab