Torta háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Holland kocka recept

A recept értékelése: 4,0 pont
  • 60 min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 6 326 alkalommal

elkészítve: 126 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Elkészítése

A tésztához valókat összegyúrjuk és négy lapot sütünk.
Elkészítjük a krémet: 6 dl tejjel, 6-7 kanál liszttel, 1 kanál kristálycukorral főzött krémet készítünk. 25 dkg porcukrot és 25 dkg Ramát kikeverünk, majd a két krémet összekeverjük. A krémet kétfelé vesszük, egyikbe kakaóport, a másikba 2 cs. vaníliás cukrot teszünk. Töltés menete: mézes lap - kakaós krém - mézes lap - baracklekvár - mézes lap - fehér krém - mézes lap - máz.
Máz: a Ramát, a porcukrot, a tejet, és a főzés nélküli puncs pudingport gőz felett addig keverjük, amíg el nem kezd sűrűsödni. Még melegen a tészta tetejére simítjuk

főzési idő: 10 min
sütési idő: 4 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Személyes jó tanács

Nagyon finom sokáig elálló , mutatós sütemény.

Hozzávalók

50 dkg liszt
6 dkg Rama
16 dkg porcukor
2 tojás
1 teáskanál szódabikarbóna
4 evőkanál olvasztott méz
1 dl tejföl (kb)
Krém
6 dl tej
6-7 púpos evőkanál liszt
1 púpos evőkanál kristálycukor
25 dkg Rama
25 dkg porcukor
kakaópor 2 cs. vaníliás cukor
baracklekvár
Máz 18 dkg Rama
12 dkg porcukor
1 cs. főzés nélküli puncs pudingpor
2 evőkanál tej

Kövess minket a Facebookon is!