Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Sütőtökös Halloween torta recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 105 min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 4 875 alkalommal

elkészítve: 107 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Picipiros

Elkészítése

1. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját kihabosítjuk a cukorral. Hozzákeverjük a lisztet, kakaóport és két kanálnyit a felvert fehérjéből.

2. A fehérjét spatulával óvatosan a sárgájás részhez öntjük, vigyázva, hogy ne törjön.

3. 2 db 16 cm-es bélelt kapcsos formába töltjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük tűpróbáig. Ezután rácson teljesen hagyjuk kihűlni. kicsi, de szép, magas tésztát fogunk kapni.

4. Miután a tészta teljesen kihűlt, 2-2 lapra vágjuk őket.

5. A sütőtököt feldaraboljuk, 180 fokon 60 perc alatt puhára sütjük, majd rácson hagyjuk teljesen kihűlni. Ha kihűlt, lehámozzuk róla a héját és a húsát alaposan összetörjük krumpli nyomóval vagy akár botmixerrel is pépesíthetjük.

6. A habtejszínt felverjük, majd folytonos keverés mellett hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliát, végül a sütőtököt és a végén ízlés szerint fűszerezzük.

7. A torta lapjait vastagon megkenjük a sütőtökös krémmel, a maradékkal pedig bevonjuk a tortánkat körbe, felül.

8. A díszítéshez a habtejszínhez szórjuk az ételfestéket, kemény habbá verjük és habzsákba töltve tetszőleges formákat nyomunk a torta tetejére, oldalát pedig szórócukorral borítjuk.

9. 4 óra hűtés után fogyasszuk.

sütési idő: 40 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: légkeverés

Személyes jó tanács

Videóreceptem megtalálhatjátok Facebookon: Picipiros Konyhája néven :)

Hozzávalók

Piskóta :
10 tojásfehérje
10 tojás sárgája
10 ek cukor
6 ek liszt
6 ek kakaópor

Krém:
230 g sütőtök
360 g habtejszín
380 g porcukor
1 csomag bourbon vanília
őrölt szerecsendió, őrölt szegfűszeg, fahéj ízlés szerint

Díszítés :
200 ml habtejszín
2 ek fekete ételfesték por
szórócukor

Kövess minket a Facebookon is!