megtekintve: 11 330 alkalommal
elkészítve: 282 alkalommal megfőztem én is
A palacsinta hozzávalóit csomómentesre keverjük, majd vékony palacsintákat készítünk. Félre tesszük, és elkészítjük a töltelékeket. Meggyes: A meggy levét a pudingporral és cukorral csomómentesre keverjük, majd tűz felett besűrűsítjük, és végül beletesszük a magozott meggyet. Túrós: A túrót villával összetörjük, beletesszük a cukrokat, a tojást, a citrom reszelt héját, valamint a tejfölt és jól összekeverjük. Almás: Az almákat meghámozzuk és lereszeljük.
Egy lábasban kevés zsírt olvasztunk, majd beletesszük a reszelt almát, - ízlés szerinti- cukrot, citromlevet, fahéjat és megdinszteljük. Minden ízzel 4-4 palacsintát töltünk meg, és feltekerjük. Az első réteslapot vizezett konyharuhára tesszük, majd olvasztott vajjal megkenjük. Ugyanígy járjunk el a többi lapnál is!!! A réteslap felénk eső 1/3 részére helyezzük a palacsintákat, - 2-2 különböző ízt egymás mellé, egyet pedig a tetejére – majd óvatosan, nem túl szorosan feltekerjük. Végeit benyomkodjuk, tetejét megkenjük olvasztott vajjal, majd előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Fontos: Csak akkor szeleteljük, amikor már meghűlt!!!!!!
- 1 cs (6 vagy 8 lapos) réteslap
- 10 dkg vaj
Palacsintához:
- 3 tojás
- 12 ek liszt
- 5 dl tej
- 4 ek cukor
- 1 cs vaníliacukor
- pici só, olaj
Meggyes töltelékhez:
- 1 ü magozott meggy
- 1 cs vanília puding
- 3 ek kristálycukor
Túrós töltelékhez:
- 25 dkg túró
- 2 ek kristálycukor
- 2 cs vaníliacukor
- 1 tojás
- 2 ek tejföl
- 1 citrom reszelt héja
Almás töltelékhez:
- 3-4 alma
- 1 mk fahéj
- cukor ízlés szerint
- pici zsír, citromlé