megtekintve: 23 714 alkalommal
elkészítve: 274 alkalommal megfőztem én is
1. Először is próbáljunk meg úgy feltörni 15 db diót,hogy ha nem is marad egészben,legalább két félből össze tudjuk rakni.
2. Egy kis edénybe mérjük ki a cukrot,kanalazzuk hozzá a vizet és forraljuk. Amikor forr adjuk hozzá a vajat és olvadásig főzzük. Majd rakjuk bele a csokoládét és addig kevergessük míg el nem olvad. Ezután adjuk hozzá a darált diót és a darált kekszet. Majd tegyük hideg helyre.
3. Amíg a masszánk hűl készítsük el a diócska belsejét. Két fél diót illesszünk össze és egy méretes aszalt szilvával burkoljuk be.Ha kisebbek a szilvák akkor használjunk kettőt. Mind a tizenöttel így járjunk el.
4. Vegyünk egy kanálnyit a kihűlt masszából és az aszalt szilvás diókat fedjük be vele. A gombóckákat hempergessük meg darált dióba.
5. Pár órára rakjuk a fagyasztóba,hogy szebben lehessen szeletelni. Majd elég a hűtőben tárolni.
főzési idő: 5 min
15 darab egész vagy 30 fél dióbél
15 darab nagy aszalt szilva vagy 30 kisebb
12.5 dkg vaj
10 dkg cukor
15 evőkanál víz
10 dkg dió (darált)
15 dkg kekszmorzsa
4 dkg tejcsokoládé