Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Hagymás csirkemáj recept

A recept értékelése: 2,5 pont
  • 30 min
  • egyszerû
  • nagyon olcsó

megtekintve: 6 406 alkalommal

elkészítve: 93 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: csobánotília

Elkészítése

Elkészítés:
Hideg vízben a májat áztatjuk és megtisztítuk a hártyáitól. Felszeleteljük tetszés szerinti darabokra. A megtisztított hagymákat felaprítjuk hosszukás szeletekre. A hagymát olajon üvegesre pároljuk, majd ezután ráöntjük a májat és nagy lángon folyamatos kevergetés mellett kb 6 percig sütjük. Amikor majdnem elkészül, akkor takarékra vesszük a lángot és a fűszereket beletesszük. Megkavarás után pedig elzárjuk a lángot.

sütési idő: 10 min
sütési mód: alsó sütés

Személyes jó tanács

10 percnél tovább ne süssük mert megkeményedik a máj. Sóval ízesítés pedig a legvégén ajánlott.

Hozzávalók

Hozzávalók:
-fél kg csirkemáj
-5 nagy fej hagyma
-1dl olaj
-1 mokkáskanál majoranna
-1 fél mokkáskanál bors
-1 fél mokkáskanál só

Kövess minket a Facebookon is!