megtekintve: 11 622 alkalommal
elkészítve: 197 alkalommal megfőztem én is
Elkészítés:
Hideg vízben a májat áztatjuk és megtisztítuk a hártyáitól. Felszeleteljük tetszés szerinti darabokra. A megtisztított hagymákat felaprítjuk hosszukás szeletekre. A hagymát olajon üvegesre pároljuk, majd ezután ráöntjük a májat és nagy lángon folyamatos kevergetés mellett kb 6 percig sütjük. Amikor majdnem elkészül, akkor takarékra vesszük a lángot és a fűszereket beletesszük. Megkavarás után pedig elzárjuk a lángot.
sütési idő: 10 min
sütési mód: alsó sütés
10 percnél tovább ne süssük mert megkeményedik a máj. Sóval ízesítés pedig a legvégén ajánlott.
Hozzávalók:
-fél kg csirkemáj
-5 nagy fej hagyma
-1dl olaj
-1 mokkáskanál majoranna
-1 fél mokkáskanál bors
-1 fél mokkáskanál só