rejtvénylapok háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Szalonnás karaj mártásban recept

A recept még nem lett értékelve
  • 45 min
  • könnyû
  • olcsó

megtekintve: 6 290 alkalommal

elkészítve: 82 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Csaba

Elkészítése

A karajszeleteket kicsit megklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk mindkét
oldalukat. Az egyik felére rátesszük a szalonnacsíkot, egy
hagymakarikát és ráhajtjuk a másik oldalát (félbehajtjuk). Lisztben
megforgatjuk, és egy nagyobb serpenyőben forró olajon hirtelen
megpirítjuk mindkét oldalát. Ha megpirult, kivesszük egy tányérra.
A maradék hagymát nagyobb darabokra szeleteljük és a maradék olajon
kb 1 percig pirítjuk, visszatesszük a husokat és felöntjük a
húsalaplével (vagy vízzel amit vegetával ízesítünk). Fedő alatt kb.
10 perc párolás után hozzáadjuk a karikára szeletelt sárgarépát és
a felaprított fokhagymát. Tovább pároljuk, míg a húsok puhák nem
lesznek, és az utolsó 5 percben hozzáadjuk a tejfölt is. Párolás
közben ha túl sűrű lenne mindig felöntjük egy kevés vízzel nehogy
odaégjen.
Petrezselymes főtt burgonyával tálalhatjuk.

főzési idő: 20 min
sütési idő: 5 min

Hozzávalók

4 szelet 1 cm vastagságú karaj
1 fej hagyma
4 szelet husos szalonna
1 gerezd fokhagyma
1 db sárgarépa
2 dl húsleves alaplé vagy vegeta

bors
liszt
1 dl tejföl

Kövess minket a Facebookon is!