megtekintve: 8 230 alkalommal
elkészítve: 262 alkalommal megfőztem én is
A hozzávalókat összegyúrjuk, hűvös helyre 1-2 órára pihenni tesszük. A vaníliás pudingot 2,5 dcl vízben megfőzünk, majd kihűtjük. A túrót villával összetörjük, a többi hozzávalóval (búzadara kivételével) összekeverjük, majd hozzáadjuk a hideg pudingot. Simára keverjük.
Az tésztát elfelezzük, az egyiket kinyújtva kivajazott tepsibe terítjük. Meghintjük egy kis búzadarával. Rásimítjuk a túró tölteléket, a tészta másik feléből rácsokat sodrunk, és a túróra fektetjük, tojással megkenjük. 180 C fokos sütőben szép rózsaszínűre sütjük.
főzési idő: 15 min
sütési idő: 35 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Ez a mennyiség egy kisméretű tepsihez elegendő
25 dkg gluténmentes liszt
12,5 dkg margarin
12,5 dkg porcukor
1 tojássárga
kevés só
1-2 evőkanál tejföl
1/2 sütőpor gluténmentes
Töltelék:
30 dkg tehéntúró
porcukor (tetszés szerint)
mazsola
reszelt citromhéj
1-2 kanál tejföl
1 kanál búzadara
1 vaníliás cukor
1 csomag dr.Ootker vaníliás pudingpor
2,5 dcl víz