megtekintve: 10 494 alkalommal
elkészítve: 179 alkalommal megfőztem én is
A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel nagyon apróra. Ezután adjuk a darált húshoz a tojással együtt, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és gyúrjuk alaposan össze.
Ezután nedves kézzel formázzunk kisebb gombócokat a húsmasszából, majd tegyük félre.
A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A zöldségeket szintén pucoljuk meg, majd ízlés szerint daraboljuk fel. Az almát a héjával együtt vágjuk fel kisebb kockákra.
Egy edénybe hevítsük fel a vajat és az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre.
Ezután adjuk hozzá a feldarabolt zöldségeket, és pároljuk tovább még pár percig. Ezután szórjuk meg a kukoricaliszttel, pirítsuk pár pillanatig, majd öntsük fel a vízzel, adjuk hozzá a tormát, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel és főzzük a zöldségeket félpuhára.
Amikor a zöldségek félpuhára főttek, tegyük a levesbe az előzőleg elkészített húsgombócokat, és főzzük tovább.
Amikor a zöldségek és a húsgombóc puhára főttek, adjuk hozzá a feldarabolt almát, szórjuk meg az apróra vágott petrezselyemzölddel, és főzzük még 2-3 percig a levest, arra figyelve nehogy az alma szétfőjön, majd vegyük le a tűzről, és tálalásig tartsuk melegen.
főzési idő: 60 min
Tálaláskor merjük a sűrű levest tányérba, majd úgy kínáljuk.
Hozzávalók a húsgombóchoz:
30 dkg darált sertéscomb
1 kisebb vöröshagyma
só
őrölt fekete bors
1 db tojás
Hozzávalók a leveshez:
2 db alma
1 db paszternák
2 db sárgarépa
1/2 zeller
1 db vöröshagyma
kisebb csokor petrezselyemzöld
2 ek csemege reszelt torma
só
őrölt fehér bors
2 tk ételízesítő
2 tk kukoricaliszt
2 dkg vaj
1 ek olívaolaj
1-1,5 l víz