Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Tormás-almás húsgombócleves recept

A recept értékelése: 4,5 pont
  • 75 min
  • egyszerû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 4 839 alkalommal

elkészítve: 74 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Kard Éva

Elkészítése

A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel nagyon apróra. Ezután adjuk a darált húshoz a tojással együtt, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és gyúrjuk alaposan össze.

Ezután nedves kézzel formázzunk kisebb gombócokat a húsmasszából, majd tegyük félre.

A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A zöldségeket szintén pucoljuk meg, majd ízlés szerint daraboljuk fel. Az almát a héjával együtt vágjuk fel kisebb kockákra.

Egy edénybe hevítsük fel a vajat és az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre.

Ezután adjuk hozzá a feldarabolt zöldségeket, és pároljuk tovább még pár percig. Ezután szórjuk meg a kukoricaliszttel, pirítsuk pár pillanatig, majd öntsük fel a vízzel, adjuk hozzá a tormát, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel és főzzük a zöldségeket félpuhára.

Amikor a zöldségek félpuhára főttek, tegyük a levesbe az előzőleg elkészített húsgombócokat, és főzzük tovább.

Amikor a zöldségek és a húsgombóc puhára főttek, adjuk hozzá a feldarabolt almát, szórjuk meg az apróra vágott petrezselyemzölddel, és főzzük még 2-3 percig a levest, arra figyelve nehogy az alma szétfőjön, majd vegyük le a tűzről, és tálalásig tartsuk melegen.

főzési idő: 60 min

Személyes jó tanács

Tálaláskor merjük a sűrű levest tányérba, majd úgy kínáljuk.

Hozzávalók

Hozzávalók a húsgombóchoz:

30 dkg darált sertéscomb
1 kisebb vöröshagyma

őrölt fekete bors
1 db tojás

Hozzávalók a leveshez:

2 db alma
1 db paszternák
2 db sárgarépa
1/2 zeller
1 db vöröshagyma
kisebb csokor petrezselyemzöld
2 ek csemege reszelt torma

őrölt fehér bors
2 tk ételízesítő
2 tk kukoricaliszt
2 dkg vaj
1 ek olívaolaj
1-1,5 l víz

Kövess minket a Facebookon is!