Torta háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Meggyes-túrós rétes recept

A recept értékelése: 3,9 pont
  • 60 min
  • könnyû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 4 881 alkalommal

elkészítve: 35 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Kard Éva

Elkészítése

A meggyet sütés előtt pár órával (v. előző nap) magozzuk ki, és cukrozzuk le, majd alaposan csepegtessük le mielőtt a túrós töltelékre szórnánk.

A túróhoz adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, a tejfölt, és keverjük alaposan össze. Ezután adjuk hozzá a pudingpor (v. étkezési keményítőt) és szintén keverjük össze.

Egy konyharuhát nedvesítsünk be, helyezzünk rá egy réteslapot, és kenjük le vékonyan olajjal, majd helyezzük rá a következő réteslapot és szintén kenjük le olajjal.

Végül helyezzük rá a harmadik réteslapot, a szélektől hagyjunk el kb. 1,5 cm-es tésztacsíkot és kanalazzuk rá a túrós töltelék felét, majd szórjuk meg ízlés szerint a meggyel.

Ezután hajtsuk rá a tésztacsíkot, majd a konyharuha segítségével tekerjük fel a rétes.

A maradék rétestésztával is így járjunk el.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és egymástól kicsit távolabb helyezzük rá a megtöltött tésztarudakat, majd kenjük le vékonyan olajjal.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepesnél kicsit magasabb hőmérsékleten süssük szép pirosra. A sütőből kivéve a tepsin hagyjuk langyosra hűlni mielőtt felszeletelnénk.

sütési idő: 30 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: légkeverés

Személyes jó tanács

Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel a rétes, majd szórjuk meg porcukorral, és úgy kínáljuk.

Hozzávalók

1 cs Tante Fanny réteslap
50 dkg túró
25 dkg magozott, cukrozott meggy (v. meggybefőtt)
15 dkg porcukor (v. édesítőszer)
2 cs vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
1 ek tejföl
1 cs vaníliás pudingpor (v. 1 ek étkezési keményítő)
kb. 1 dl étolaj a lapok lekenéséhez

Kövess minket a Facebookon is!