megtekintve: 10 395 alkalommal
elkészítve: 168 alkalommal megfőztem én is
barna piskóta
A tojásokat tálba ütjük, a cukrokkal habzásig keverjük (célszerű gépi mixerrel!) Gőz fölött felolvasztjuk az étcsokoládét, ezzel is jól kiverjük.
A lisztet, kakaóport, sütőport összekeverjük. Majd a tojásos egyveleghez öntjük, alaposan, simára mixeljük.
Nagy, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, simára igazgatjuk. 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük kb. 10 perc alatt.
kókuszos krém
A hideg tejbe öntjük a porcukrot, majd állandó keverés közben beleöntjük a búzadarát, lassú főzés és folytonos kavarás mellett besűrítjük.
A langyosra hűlt darás krémhez tesszük a margarint, a vaníliás cukrot, és simára keverjük.
A végén a kókuszreszeléket és a csokicseppeket is beleszórjuk. Kihűtjük teljesen.
összeállítás
A megsült, vékony tésztát kettévágjuk. Egyiket tálcára helyezzük. Megkenjük majdnem a krém felével. Kirakjuk a tejben megforgatott babapiskótákkal.
A többi krémet (félretéve egy keveset a tetejére) rárakjuk a piskóták tetejére. Befedjük a másik barna tésztalappal.
A félretett kevéske krémmel vékonyan áthúzzuk a tésztánk tetejét, és díszítjük pár darab csokicseppel. Hűtőben kevés ideig hagyjuk összeérni, majd kockára vágva tálaljuk! Jó étvágyat!!
sütési idő: 20 min
hőfok: 200 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Szerintem ezt a süteményt bármilyen alkalomra el lehet készíteni!!Saját kitalált sütemény!!
tészta;
2 db tojás
8 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
8 dkg étcsokoládé
8 dkg finomliszt
2 ek cukrozatlan kakaópor
1 csomag sütőpor
20 db babapiskóta (kb.)
1.5 dl tej (a piskóták mártogatásához)
kókuszos krém;
5 dl tej
8 csapott ek búzadara
20 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg margarin
10 dkg kókuszreszelék
5 dkg csokoládé (csokicsepp)