

megtekintve: 6 834 alkalommal
elkészítve: 178 alkalommal megfőztem én is
Egy kb. 26. cm-es tortaformát kikensz margarinnal, kilisztezed. A szobahőmérsékleten megpuhult margarint, az egész tojásokat, a cukrot, vaníliás cukrot habosra keverjük.
A sütőporral elkevert lisztet, citromhéjat, majd a narancshéjakat hozzáadjuk, a kikent tortaformába öntjük.
A meghámozott, magházuktól megszabadított almákat cikkre vágjuk, s mindjárt a tortaforma szélére helyezzük. A tortaforma kerek vonalát követve, sűrűn egymás mellé rakjuk a tésztára úgy, hogy egy kissé fedjék egymást az almaszeletek. Akkor lesz igazán szép, ha a második kör almát ellenkező irányból rakjuk. Meghinted fahéjjal, előmelegített sütőben kb. 30 percig, 180 fokon,alsó felső sütésen (vagy hőlégkeverés 160 fok) tűpróbáig sütjük.
sütési idő: 30 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Ha reszelt és kandírozott narancshéjat teszünk a tésztába, igazán különlegesen finom tortát kapunk.
A kész tortánkat meleg vízzel felhígított barack vagy birslekvárral lekenhetjük és megszórhatjuk pirított mandulaszeletekkel.
20 dkg margarin, 20 dkg kristálycukor, fél citrom héja, 1 cs. vaníliacukor, 4 tojás,20 dkg liszt,fél teáskanál sütőpor, kb. 80 dkg. alma,fahéj.