megtekintve: 9 510 alkalommal
elkészítve: 258 alkalommal megfőztem én is
Elkészítés: A hozzávalókat egy tálba rakjuk,és összegyúrjuk.
A tésztát megfelezzük .Az egyiket tepsiméretűre nyújtjuk
Veszünk egy 22X34 tepsit kikenjük zsírral ,kilisztezzük,és kinyújtott tésztát belesimítjuk a tepsibe.
A tészta tetejét megszórjuk búzadarával,hogy az alma ne áztassa el.
A kinyomkodott almát a tészta tetejére rakjuk,megszórjuk cukorral,és fahéjjal.
A tészta másik felét szintén kinyújtjuk,majd befedjük vele az almát .
sütési idő: 35 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: légkeverés
A tésztát mindig megszórom búzadarával,hogy az alma ne áztassa el.
50 dkg liszt,
15 dkg zsír,
15 dkg cukor,
csipet só,
1 tojás,
2 dl aludttej,
1 db vaníliás cukor.
Töltelékhez
2 kg reszelt alma,
5 evőkanál cukor,
3 teáskanál őrölt fahéj ,
3 evőkanál búzadara.
A tészta kenéséhez 1 db tojás.