Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Nagyi almás pitéje recept

A recept értékelése: 3,9 pont
  • 45 min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 9 510 alkalommal

elkészítve: 258 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Elkészítése

Elkészítés: A hozzávalókat egy tálba rakjuk,és összegyúrjuk.
A tésztát megfelezzük .Az egyiket tepsiméretűre nyújtjuk
Veszünk egy 22X34 tepsit kikenjük zsírral ,kilisztezzük,és kinyújtott tésztát belesimítjuk a tepsibe.
A tészta tetejét megszórjuk búzadarával,hogy az alma ne áztassa el.
A kinyomkodott almát a tészta tetejére rakjuk,megszórjuk cukorral,és fahéjjal.
A tészta másik felét szintén kinyújtjuk,majd befedjük vele az almát .

sütési idő: 35 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: légkeverés

Személyes jó tanács

A tésztát mindig megszórom búzadarával,hogy az alma ne áztassa el.

Hozzávalók

50 dkg liszt,
15 dkg zsír,
15 dkg cukor,
csipet só,
1 tojás,
2 dl aludttej,
1 db vaníliás cukor.

Töltelékhez
2 kg reszelt alma,
5 evőkanál cukor,
3 teáskanál őrölt fahéj ,
3 evőkanál búzadara.

A tészta kenéséhez 1 db tojás.

Kövess minket a Facebookon is!