

megtekintve: 5 710 alkalommal
elkészítve: 197 alkalommal megfőztem én is
Először a tésztát készítjük el. A mézes puszedlit morzsásra daráljuk.
Hozzáadjuk a réteslisztet és a sütőport, és összekeverjük.
A vajat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a nyírfacukrot, és krémmé keverjük.
Ezután egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Végül belekeverjük a lisztet és a tejet is (felváltva).
180 fokon kb. 40-45 percig sütjük.
Amikor megsült és kihűlt, levágjuk a tetejét, hogy egyenes legyen, majd félbevágjuk a kész piskótát.
A ”húspogácsához” a piskóta levágott tetejét elmorzsoljuk egy tálba. A xilitet, a vizet és a kakaóport összeforraljuk, és leöntjük vele a morzsát. Ezután jól összedolgozzuk, és egy jó nagy ”húspogácsát” formázunk belőle.
A marcipánmasszából egy pici darabot lecsípünk, a többiből egy kb. 20x20 cm-es négyzetet vágunk, és a tészta alsó részére rakjuk (ez lett a ”sajt”).
A tojásfehérjét a xilittel és a citromlével elkeverjük. 3 tálkába tesszük, majd sárga, piros és zöld ételfestéket cseppentünk bele.
A húspogácsára hullámos csíkokat nyomunk (úgy, hogy még a sajtra is rálógjon).
Végül rátesszük a tészta másik felét is.
A tetejére ráreszeljük a maradék marcipánmasszát.
sütési idő: 45 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alsó sütés
A tésztához
15 dkg mézes puszedli
20 dkg rétesliszt
2 tk sütőpor
25 dkg vaj
18 dkg xilit
4 db tojás
5 ek tej
A ”húspogácsához”
7.5 dkg xilit
7.5 dl víz
1 ek cukrozatlan kakaópor
A ”sajthoz”
20 dkg marcipán
A ”szószokhoz”
0.5 db tojásfehérje
8 dkg porcukor
0.5 kk citromlé
3 csepp ételfesték (piros, sárga, zöld)