megtekintve: 4 161 alkalommal
elkészítve: 62 alkalommal megfőztem én is
1. A csirkemell filét megmossuk, apró kockákra vágjuk. A vörös-és fokhagymát fel aprítjuk,ezt követően a zöldségeket is felkockázzuk.
2. Az olajat felhevítjük, megdinszteljük rajta a vöröshagymát,hozzáadjuk a húst és fehéredésig pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a kétféle felkarikázott répát, karalábét, zellert és 5 percig dinszteljük, sóval borssal tárkonnyal és aprított fokhagymával fűszerezzük.
3. Felöntjük két liter vízzel és beletesszük a leves kockákat. A levest forrásig melegítjük. Ezután hozzáadjuk a szeletelt gombát és a zöldborsót, majd puhára főzzük.
4. Egy tálban a tejszínt a liszttel simára keverem, felhígítom egy kis vízzel és a leveshez öntöm folytonos kevergetés mellett.
5. Beleszórom az apróra vágott friss petrezselymet és belecsurgatom a frissen facsart citrom levét,és még 5 percig főzöm.
6. Petrezselyemmel hintve tálalom.
főzési idő: 50 min
- 2 db csirkemellfilé
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 szál fehérrépa
- 4 db erőleves kocka
- 2 dl főzőtejszín
- 1 db karalábé
- fél citrom leve
- 1 zeller szára
- 20 dkg csiperke gomba
- 20 dkg zöldborsó
- 4 ek olaj
- 1 ek liszt
- só, bors, tárkony ízlés szerint
- 1 csokor friss petrezselyem