megtekintve: 18 647 alkalommal
elkészítve: 316 alkalommal megfőztem én is
Felverjük a tojásfehérjét kemény habbá.
A tojássárgáját kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a vajat, sót, vaníliáscukrot,és kanalanként a lisztet, és a tejet apránként.
A tojásfehérje habot óvatosan forgassuk a masszába, hogy ne törjön össze.
Magas falú, közepes tepsibe öntjük, de előtte ki kell vajazni és zsemlemorzsával megszórni a tepsi alját.
Hideg sütőbe tegyük, 25 percig 200 fokon süssük,majd 150 fokon
40 percig.
Nem lesz teljesen szilárd, hanem kicsit remegős lesz a tészta.
Ha kihűlt tegyük hűtőbe 1-2 órára, akkor lehet szépen szeletelni.
sütési idő: 60 min
hőfok: 200 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Elvileg nem lenne szabad kinyitni a sütőajtót, de ha nagyon pirul a teteje, le lehet takarni fóliával.
Nagyon szépoen kettéválik a hab és a tészta.
Az íze a madártejére hasonlít.
10 db tojás
4 cs. vaníliás cukor
9 ek liszt
20 dkg porcukor
15 dkg vaj
1 liter tej
1 csipet só