Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Habos meggyes pite! recept

A recept értékelése: 4,1 pont
  • 90 min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 9 330 alkalommal

elkészítve: 158 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Elkészítése


A joghurtos pohár a mérce.

Elkészítés:a sütött 180 c előmelegítjük.


Veszünk egy nagyobb tálat,beleöntjük a joghurtot, a cukrot, vaníliás cukrot, beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk az olajat, jól kikavarjuk. Majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet simára keverjük.
Veszünk egy 23X39 cm tepsit kikenjük olajjal, majd meg hímjük liszttel majd a tészta felet belesimítjuk a tepsibe. A magozott meggy felével megszórjuk. A maradék tésztát rásimítjuk végezetül rászórjuk a megmaradt magozott meggy másik felével.

Betoljuk a180 c előmelegített sütőbe kb. 25 percig sütjük.
Amíg sül a pite felverjük a csipet sóval és a cukorral a tojásfehérjét kemény habbá.
A pitét kivesszük a sütőből és ráalmozzuk a tojásfehérje habot elsimítjuk és visszatoljuk a sütőbe 15 percre amíg meg sült illetve megszárad a hab a tészta tetején.

Ha megsült hagyjuk langyosra kihűlni, mert így könnyebb lesz szeletelni.
Forróvízbe mártott késsel szeleteljük fel. kockára.

sütési idő: 40 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: légkeverés

Személyes jó tanács

A tojásfehérjét először csipet sóval kezdjük felverni .
Ha felhabosodott akkor apránként adjuk hozzá a cukrot így biztos felverődik és kemény fényes hab lesz belőle.

Hozzávalók

2 pohár joghurt 175g

1 pohár étolaj
1 pohár kristálycukor
1/2 pohár barna cukor
3 db tojás
4 pohár liszt
1 db vaníliás cukor
1 csomag sütőpör
50 dkg magozott meggy
A tetejére a habhoz :5 tojás fehérje
10 evőkanál cukor
1 tejes kanál alma ecet

Kövess minket a Facebookon is!