megtekintve: 9 330 alkalommal
elkészítve: 158 alkalommal megfőztem én is
A joghurtos pohár a mérce.
Elkészítés:a sütött 180 c előmelegítjük.
Veszünk egy nagyobb tálat,beleöntjük a joghurtot, a cukrot, vaníliás cukrot, beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk az olajat, jól kikavarjuk. Majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet simára keverjük.
Veszünk egy 23X39 cm tepsit kikenjük olajjal, majd meg hímjük liszttel majd a tészta felet belesimítjuk a tepsibe. A magozott meggy felével megszórjuk. A maradék tésztát rásimítjuk végezetül rászórjuk a megmaradt magozott meggy másik felével.
Betoljuk a180 c előmelegített sütőbe kb. 25 percig sütjük.
Amíg sül a pite felverjük a csipet sóval és a cukorral a tojásfehérjét kemény habbá.
A pitét kivesszük a sütőből és ráalmozzuk a tojásfehérje habot elsimítjuk és visszatoljuk a sütőbe 15 percre amíg meg sült illetve megszárad a hab a tészta tetején.
Ha megsült hagyjuk langyosra kihűlni, mert így könnyebb lesz szeletelni.
Forróvízbe mártott késsel szeleteljük fel. kockára.
sütési idő: 40 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: légkeverés
A tojásfehérjét először csipet sóval kezdjük felverni .
Ha felhabosodott akkor apránként adjuk hozzá a cukrot így biztos felverődik és kemény fényes hab lesz belőle.
2 pohár joghurt 175g
1 pohár étolaj
1 pohár kristálycukor
1/2 pohár barna cukor
3 db tojás
4 pohár liszt
1 db vaníliás cukor
1 csomag sütőpör
50 dkg magozott meggy
A tetejére a habhoz :5 tojás fehérje
10 evőkanál cukor
1 tejes kanál alma ecet