megtekintve: 14 636 alkalommal
elkészítve: 262 alkalommal megfőztem én is
egy tálba öntjük a száraz hozzávalókat,a lisztet a sót,a sütőport,a szódabikarbónát,a fahéjat és a mákot.Összekeverjük.
Egy másik tálban kikeverjük habosra a cukrot a tojással,és vajjal .Majd hozzákeverjük a száraz alapanyagokat,és joghurttal lazítjuk.
A tepsit kikenjük fagyos zsírral,ki lisztezzük ,és beleöntjük a tésztát ,elsimítjuk..A tetejét megszórjuk magozott meggyel.
180 c előmelegített sütőbe toljuk kb 20-25 tűpróbáig sütjük.
Majd porcukorral megszórjuk és meggyöntetet kínálunk hozzá.Ami a következő képen készül:a mézez karamellizáljuk,majd rádobjuk a meggyet tovább forraljuk,felöntjük 3 dl meggylével ,ízesítjük fahéjjal,és szegfűszeggel.Végezetül a keményítőt kevés hideg vízzel kikavarjuk,és meggyre öntjük forraljuk, és besűrítjük az öntetet.
sütési idő: 25 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: légkeverés
Meggy öntettel pikánsabb,mint önmagában.
25 dkg liszt,1 teáskanál sütőpor,1 teáskanál szódabikarbóna,csipet só, 20 dkg magozott meggy,5 darált mák dkg mák,15 dkg cukor,20 dkg vaj,2 dl joghurt,2 db tojás 1 mokkáskanál fahéj
Az öntethez:1 evőkanál méz,1 teáskanál őrölt fahéj,4 szem szegfűszeg ,1 evőkanál barna cukor 15 dkg magozott meggy,1 evőkanál kukorica keményítő.