megtekintve: 18 242 alkalommal
elkészítve: 277 alkalommal megfőztem én is
A tyúkot alaposan megmossuk, és felrakjuk 5 l vízzel és sóval főni alacsony lángon.
Megpucoljuk a zöldségeket, és feldaraboljuk.
Amikor már szépen habzik, egy kis szűrővel leszűrjük.
A tyúknak általában több idő kell, kb. 1 óra főzés után belerakom a zellert. Ekkor szórunk bele pár szem fekete borsot.
1 óra múlva mehet bele a fehérrépa, kb. negyed óra múlva beledobjuk a sárgarépát.
A levest minimális lángon fedő nélkül főzzük, mert akkor kevésbé lesz zavaros, és szépen átfő minden jó lassan. Ha időközben elfő picit a leve, akkor pótoljuk, de ne feledkezzünk meg a só pótlásáról sem.
Közben megfőzzük a csigatésztát is.
főzési idő: 127 min
1 egész tyúk
2 sárgarépa
2 fehérrépa
1 kisebb zellergumó
csigatészta
só
szemes bors