Marlenka háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Lencsesaláta recept

A recept értékelése: 4,0 pont
  • 60 min
  • könnyû
  • olcsó

megtekintve: 1 472 alkalommal

elkészítve: 28 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Kard Éva

Elkészítése

A lencsét pár órára áztassuk be hideg vízbe, majd öntsük le róla vizet.

Ezután öntsük fel bőven vízzel, majd sózzuk és tegyük bele a babérlevelet. Végül főzzük puhára, majd szűrjük le, és hűtsük ki teljesen. (arra figyeljünk, nehogy túlfőzzük)

A sárgarépát pucoljuk meg, majd vágjuk fel vékony, kisebb kockákra. Ezután enyhén sós vízben főzzük roppanósra, majd szűrjük le, és hűtsük ki teljesen.

Az almát pucoljuk meg, vágjuk fel vékony cikkekre, majd kisebb kockára. Ezután csepegtessük meg citromlével, hogy ne barnuljon meg.

Az öntet hozzávalóit keverjük össze. Közben kóstoljuk, és ha szükséges ízlés szerint adhatunk hozzá még mézet, citromlevet.

A teljesen kihűlt lencséhez adjuk hozzá a sárgarépát és az almát, majd keverjük, forgassuk össze.

Ezután öntsük rá az öntetet, és óvatosan keverjük, forgassuk össze, majd hagyjuk pár órát állni, hogy az ízek kellően összeérjenek.

főzési idő: 45 min

Személyes jó tanács

Tálaláskor ízlés szerint kínáljuk sült húsok mellé, de csak úgy magában fogyasztva is nagyon finom.

Hozzávalók

Lencsesaláta hozzávalói:

20 dkg lencse
1 nagyobb sárgarépa
1 édes alma
1 db babérlevél
1 tk só
víz


Öntet hozzávalói:

4-5 ek méz
1/2 citrom leve
csipet só
őrölt színes bors (ízlés szerint)
2 tk magos dijoni mustár
3 ek mogyoróolaj (v. olívaolaj, étolaj)

Kövess minket a Facebookon is!