Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Gluténmentes pizzás csiga recept

A recept értékelése: 4,5 pont
  • 90 min
  • egyszerû
  • olcsó

megtekintve: 2 583 alkalommal

elkészítve: 42 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Picipiros

Elkészítése

1. A meleg vízben elkeverjük az élesztőt a cukorral, majd lefedve hagyjuk kicsit felfutni.

2. A lisztet elkeverjük a sóval, hozzáadjuk a tojást, olíva olajat, végül a felfuttatott élesztős vizet és pár perc alatt sima tésztává gyúrjuk.

3. Lefedve meleg helyen egy órán át kelni hagyjuk.

4. A megkelt tésztát leszórt deszkán átgyúrjuk és kb 1-2 cm vastag téglalappá nyújtjuk.
Megkenjük a paradicsompürével, elhelyezzük rajta a szalámi szeleteket és megszórjuk sajttal. Feltekerjük, tetszőleges vastagságúra szeleteljük és pár cm távolságra egymástól bélelt tepsire helyezzük őket.

5. 150 C-on 20 perc alatt készre sütjük.

sütési idő: 20 min
hőfok: 150 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Személyes jó tanács

Videóreceptem megtalálhatjátok Facebookon: Picipiros Konyhája néven :)

Hozzávalók

Egy tálcához:

250 g gluténmentes liszt
28 ml olíva olaj
125 ml meleg víz
1,5 tk instant élesztő
1 tojás
1 tk cukor
1 ek só

Feltéthez:
250 ml olívás vagy olaszos paradicsompüré
100 g reszelt sajt
80 g szeletelt szalámi

Kövess minket a Facebookon is!