

megtekintve: 2 583 alkalommal
elkészítve: 42 alkalommal megfőztem én is
1. A meleg vízben elkeverjük az élesztőt a cukorral, majd lefedve hagyjuk kicsit felfutni.
2. A lisztet elkeverjük a sóval, hozzáadjuk a tojást, olíva olajat, végül a felfuttatott élesztős vizet és pár perc alatt sima tésztává gyúrjuk.
3. Lefedve meleg helyen egy órán át kelni hagyjuk.
4. A megkelt tésztát leszórt deszkán átgyúrjuk és kb 1-2 cm vastag téglalappá nyújtjuk.
Megkenjük a paradicsompürével, elhelyezzük rajta a szalámi szeleteket és megszórjuk sajttal. Feltekerjük, tetszőleges vastagságúra szeleteljük és pár cm távolságra egymástól bélelt tepsire helyezzük őket.
5. 150 C-on 20 perc alatt készre sütjük.
sütési idő: 20 min
hőfok: 150 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Videóreceptem megtalálhatjátok Facebookon: Picipiros Konyhája néven :)
Egy tálcához:
250 g gluténmentes liszt
28 ml olíva olaj
125 ml meleg víz
1,5 tk instant élesztő
1 tojás
1 tk cukor
1 ek só
Feltéthez:
250 ml olívás vagy olaszos paradicsompüré
100 g reszelt sajt
80 g szeletelt szalámi