Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Almás-túrós sütemény recept

A recept értékelése: 3,7 pont
  • 90 min
  • egyszerû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 2 577 alkalommal

elkészítve: 46 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: sebloeb

Elkészítése

Az almákat magházuktól megtisztítjuk és feldaraboljuk.
Egy lábasba tesszük az almákat, öntünk rá 3 dl vizet, megszórjuk őrölt fahéjjal, és teszünk bele 1 kisebb darab egész fahéjat is, valamint néhány szem szegfűszeget, hozzákeverjük az erythritolt, 10 perc alatt puhára főzzük.
Ha megfőtt, kiszedjük a kemény fahéjat, és botmixerrel pépesítjük. Ekkor a sütőt már előmelegíthetjük 180 fokra.
Ha darabos a túró, akkor botmixerrel pépesítjük, elkeverjük az erythritollal, pár csepp citrommal. Hozzákeverjük a tojásokat és a pudingport. Végül a pépes almát is belekeverjük.
Az egész masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Forró sütőbe helyezzük, kb. 50 perc alatt készre sütjük. Hidegen vágjuk.

sütési mód: alsó sütés

Hozzávalók

750 g sovány túró
3 db tojás
2 tasak vaníliás pudingpor
6 ek erythritol (tésztába)
1 kg alma
3 dl víz
4 csepp citromlé
3 ek erythritol (almához)
fahéj ízlés szerint
szegfűszeg ízlés szerint

Kövess minket a Facebookon is!