megtekintve: 6 489 alkalommal
elkészítve: 142 alkalommal megfőztem én is
Először elkészítjük a krémet. A tejet, a pudingport, a kakaóport és az édesítőt elkeverjük, majd sűrűre főzzük. Félreteszem hűlni.
A tésztához a száraz hozzávalókat elkeverjük, majd alaposan összegyúrjuk a túróval. Ha nem áll össze a tészta, egy kis kefirt vagy natúr joghurtot adhatunk hozzá.
Zablisztes gyúródeszkán kb. 0,5 cm vékonyra nyújtjuk (kicsit óvatosan, mert törékeny). Kb. 5-6 cm átmérőjű kiszúróval köröket szaggatunk.
Az alsó résznek szánt körök közepét kicsit benyomjuk, elosztjuk rajta a krémet úgy, hogy a szélén maradjon kis perem. A tetőket tetszés szerint bevágjuk középen (hogy ne pukkanjon ki sütés közben), majd rátesszük a krémmel borított körökre. A széleket alaposan összenyomkodjuk.
170-180 fokos sütőben kb. 10-15 percig sütjük.
sütési mód: alsó sütés
Tészta
175 g sovány túró
45 g zabkorpa
45 g zabpehely (darálva)
25 g kókuszreszelék
1 késhegynyi szódabikarbóna
8 db édesítőszer (50-70 gramm cukornak megfelelő)
1 teáskanál xilit (vaníliás)
Krém
1 dl sovány tej
1 ek csokoládés pudingpor
1 teáskanál cukrozatlan kakaópor
7 db édesítőszer