

megtekintve: 13 182 alkalommal
elkészítve: 231 alkalommal megfőztem én is
Első lépés: A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt és a cukrot, s megvárjuk míg felfut.
Második lépés: A pizzaport a margarinnal, a langyos vízzel és a felfutott élesztővel, kézi mixerrel elkeverjük.
Harmadik lépés: A tésztát, és meleg helyen kb 30 percig kelesztjük. Majd mikor a duplájára dagadt, kivajazott tepsibe nyomkodjuk a tésztát és rárakjuk ízlés szerint a feltétet.
Negyedik lépés: Most én a pizza egyik felére ketchupot, szalámit, oregánót, lila hagymát és sajtot szórtam. A másik felére pedig majonézt, szardíniát, foghagyma port, lila hagymát, sajtot tettem.
sütési idő: 30 min
hőfok: 200 °C
Az általam használt ketchup illetve majonéz helyettesíthető, tejfölös alappal vagy pizza alappal
Hozzávalók 1: 1 csipet cukor
Hozzávalók 2: 0.5 csomag élesztő
Hozzávalók 3: 1 doboz szardínia csak a hal, az olaj nem kell
Hozzávalók 4: 1 csipet foghagyma por
Hozzávalók 5: 2 db lilahagyma kisebb
Hozzávalók 6: 15 dkg trappista sajt reszelve
Hozzávalók 7: 10 dkg paprikás szalámi
Hozzávalók 8: 1 csipet oregánó
Hozzávalók 9: ketchup
Hozzávalók 10: majonéz
Hozzávalók 11: 25 dkg pizza por gluténmentes (mester család)
Hozzávalók 12: 2.5 dkg margarin
Hozzávalók 13: 1.5 dl langyos víz
Hozzávalók 14: 1 dl tej