Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Mozart torta recept

A recept értékelése: 3,9 pont
  • 60 min
  • könnyû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 1 480 alkalommal

elkészítve: 25 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Kard Éva

Elkészítése

A lisztet keverjük össze a sütőporral, egy csipet sóval, és a kakaóval, majd szitáljuk át. Ezután reszeljük hozzá a csokoládét.

A tojások fehérjét kezdjük el habbá verni, majd amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett, adjuk hozzá kanalanként a kristálycukrot.

Amikor már kemény a hab, szintén állandó keverés mellett, egyesével adjuk hozzá a tojások sárgáját.

Ezután csorgassuk hozzá az olvasztott, és kihűtött vajat, majd állandókeverés mellett, kanalazzuk hozzá a lisztes-kakaós-csokoládés.... keveréket, és keverjük jó simára.

A tortaformát béleljük ki sütőpapírral, (v. zsírozzuk és lisztezzük ki) majd egyenletesen öntsük bele a masszát.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 30-35 percig, tűpróbáig. (én légkeverésnél 160 fokon, 30 percig sütöttem)

A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.

Amikor a torta teljesen kihűlt vágjuk el két egyforma lappá, majd töltsük, és vonjuk be.

Az alsó tésztalapot kenjük meg ízlés szerint mogyorókrémmel, majd helyezzük rá a másik tésztalapot és azt is kenjük le vékonyan.

A marcipánt gyúrjuk alaposan össze a zöld színű ételszínezővel, majd porcukorral megszórt sütőpapíron nyújtsuk ki torta méretűre. (készen is vásárolhatunk zöld színű marcipánt, akkor csak kicsit gyúrjuk át, majd nyújtsuk ki torta méretűre)

Ezután a kinyújtott marcipánt óvatosan helyezzük rá a torta tetejére, majd ízlés szerint csorgassuk meg olvasztott csokoládéval.

sütési idő: 35 min
hőfok: 170 °C
sütési mód: légkeverés

Személyes jó tanács

Hagyjuk pár órát állni, hogy a csokoládé megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.

Hozzávalók

Hozzávalók 24 cm-es tortaformához:

8 dkg liszt
4 dkg holland kakaó
1 tk sütőpor
10 dkg kristálycukor
2 cs vaníliás cukor
5 dkg étcsokoládé (reszelt)
3 dkg vaj (olvasztott)
5 db tojás (nagy)
csipet só

Töltelék és bevonó hozzávalói:

20-25 dkg mogyorókrém (Nutella)
20 dkg marcipán
1/2 tubus zöld színű ételszínezék

Kövess minket a Facebookon is!