megtekintve: 10 915 alkalommal
elkészítve: 207 alkalommal megfőztem én is
A lisztet keverjük össze a sütőporral, egy csipet sóval, és a kakaóval, majd szitáljuk át. Ezután reszeljük hozzá a csokoládét.
A tojások fehérjét kezdjük el habbá verni, majd amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett, adjuk hozzá kanalanként a kristálycukrot.
Amikor már kemény a hab, szintén állandó keverés mellett, egyesével adjuk hozzá a tojások sárgáját.
Ezután csorgassuk hozzá az olvasztott, és kihűtött vajat, majd állandókeverés mellett, kanalazzuk hozzá a lisztes-kakaós-csokoládés.... keveréket, és keverjük jó simára.
A tortaformát béleljük ki sütőpapírral, (v. zsírozzuk és lisztezzük ki) majd egyenletesen öntsük bele a masszát.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 30-35 percig, tűpróbáig. (én légkeverésnél 160 fokon, 30 percig sütöttem)
A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.
Amikor a torta teljesen kihűlt vágjuk el két egyforma lappá, majd töltsük, és vonjuk be.
Az alsó tésztalapot kenjük meg ízlés szerint mogyorókrémmel, majd helyezzük rá a másik tésztalapot és azt is kenjük le vékonyan.
A marcipánt gyúrjuk alaposan össze a zöld színű ételszínezővel, majd porcukorral megszórt sütőpapíron nyújtsuk ki torta méretűre. (készen is vásárolhatunk zöld színű marcipánt, akkor csak kicsit gyúrjuk át, majd nyújtsuk ki torta méretűre)
Ezután a kinyújtott marcipánt óvatosan helyezzük rá a torta tetejére, majd ízlés szerint csorgassuk meg olvasztott csokoládéval.
sütési idő: 35 min
hőfok: 170 °C
sütési mód: légkeverés
Hagyjuk pár órát állni, hogy a csokoládé megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.
Hozzávalók 24 cm-es tortaformához:
8 dkg liszt
4 dkg holland kakaó
1 tk sütőpor
10 dkg kristálycukor
2 cs vaníliás cukor
5 dkg étcsokoládé (reszelt)
3 dkg vaj (olvasztott)
5 db tojás (nagy)
csipet só
Töltelék és bevonó hozzávalói:
20-25 dkg mogyorókrém (Nutella)
20 dkg marcipán
1/2 tubus zöld színű ételszínezék