megtekintve: 11 694 alkalommal
elkészítve: 269 alkalommal megfőztem én is
A mézes lap hozzávalóiból 2 lapot sütünk, majd kihűtjük. A mákos piskótához a tojássárgáját habosra kavarjuk a cukorral,tejjel,zsírral és a mákkal. A fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan belekeverjük a mákos masszát a sütőporral és a liszttel. Kivajazott, kilisztezett (vagy sütőpapírral kibélelt) tepsibe simítjuk a masszát és 180 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük. A krémhez a pudingot a cukorral, vízzel alaposan kikeverjük, majd folytonos kevergetés mellett sűrűre főzzűk. Ha kihűlt a krém hozzákeverjük margarint is. Az egyik mézes lapot tálcára tesszük, a krém felét rákenjük, erre jön a mákos piskóta, amire a krém másik fele kerül. Végül a második mézes lappal befedjük. A tetejét megszórhatjuk porcukorral, vagy csokoládéval bevonjuk.
főzési idő: 10 min
sütési idő: 40 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Fogyasztás előtt egy nappal készítsük el, másnapra a lapok megpuhulnak.
A mézes lapokhoz:
25 dkg liszt
10 dkg cukor
1 evőkanál méz
5 dkg margarin
1 tojás
1 mk szódabikarbóna
1 evőkanál tej
A mákos piskótához:
15-20 dkg cukor
15 dkg liszt
1 tojás
1,5 dl tej
5 dkg olvasztott zsír
fél csomag sütőpor
15 dkg őrölt mák
A krémhez:
15 dkg cukor
2 csomag vaníliaízű pudingpor
5 dl víz
25 dkg margarin