megtekintve: 8 453 alkalommal
elkészítve: 246 alkalommal megfőztem én is
A tésztát sós vízben kifőzzük. A túrót szitán áttörjük.A tojások sárgáját a vaníliás cukorral és a kristálycukor 2/3 részével habosra keverjük. Hozzáadjuk a megtisztított szőlőt, a reszelt citromhéjat, a tejfölt és az áttört túrót. Összekeverjük, és beleforgatjuk a kifőtt tésztát. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan a masszához keverjük. Egy tepsit kivajazunk, kibéleljük a réteslap felével, úgy h a lapok között kevés olajal megkenjük. Egyenletesen elosztjuk rajta a túrós masszát, majd befedjük a maradék réteslappal (a lapok között olajjal megkenjük) Tojással megkenjük a tetejét. Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt, 150-160 fokon készre sütjük. Kockára vágva, porcukorral szórva tálaljuk.
főzési idő: 5 min
sütési idő: 30 min
hőfok: 160 °C
sütési mód: légkeverés
Az eredeti varga béles, mazsolával készül, azzal is nagyon finom, de nálam az a téli variáció. Nagyon finom még eperrel és szilvával is.
1 kg túró
25 dkg cérnametélt
1 csomag réteslap (6lapos)
3 db tojás
1 darab citrom reszelt héja
3 dl tejföl
25 dkg szőlő (tisztán mérve)
15 dkg kristálycukor vagy eritrit
1 csomag vaníliás cukor
Tetejére: 1 db tojás