

megtekintve: 13 329 alkalommal
elkészítve: 290 alkalommal megfőztem én is
Az uborkát megmossuk,mindkét végét levágjuk,majd négybe,vagy félbe vágjuk, de nem teljesen.
3 liter vizet felteszünk forrni.
Ötliteres üveget tisztára mosunk,az uborkát, kaprot,fokhagymát,tormát beletesszük.
A krumplit felszeleteljük,és elosztjuk, hogy az üveg aljára és a tetejére is kerüljön.Rátesszük a sót.
Ráöntjük a forrásban levő vizet,majd egy kistányérral lefedjük.
Napos helyre tesszük érlelődni.
Kb.3 nap múlva fogyasztható
főzési idő: 15 min
Krumpli helyett 2 szelet kenyeret is tehetünk a tetejére
3-4kg uborka
1 csokor kapor
1 szál torma
3-4 gerezd fokhagyma
4 evőkanál só
3 nagyobb krumpli