Torta háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Kovászos uborka recept

A recept értékelése: 3,0 pont
  • 45 min
  • egyszerû
  • olcsó

megtekintve: 7 137 alkalommal

elkészítve: 168 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Kemencei Judit

Elkészítése

Az uborkát megmossuk,mindkét végét levágjuk,majd négybe,vagy félbe vágjuk, de nem teljesen.
3 liter vizet felteszünk forrni.
Ötliteres üveget tisztára mosunk,az uborkát, kaprot,fokhagymát,tormát beletesszük.
A krumplit felszeleteljük,és elosztjuk, hogy az üveg aljára és a tetejére is kerüljön.Rátesszük a sót.
Ráöntjük a forrásban levő vizet,majd egy kistányérral lefedjük.
Napos helyre tesszük érlelődni.
Kb.3 nap múlva fogyasztható

főzési idő: 15 min

Személyes jó tanács

Krumpli helyett 2 szelet kenyeret is tehetünk a tetejére

Hozzávalók

3-4kg uborka
1 csokor kapor
1 szál torma
3-4 gerezd fokhagyma
4 evőkanál só
3 nagyobb krumpli

Kövess minket a Facebookon is!