

megtekintve: 22 411 alkalommal
elkészítve: 181 alkalommal megfőztem én is
Előkészület:
A rizst 2,5 csésze vízzel felöntve sóval és 1 kk vegetával megfőzzük.
A savanyú káposztát 1-2-szer átmossuk, hogy ne legyen nagyon savanyú, majd kevés vízen 1 babérlevéllel 10-15 perc alatt átpároljuk.
A darált húst a hozzávalókkal a pörkölthöz hasonlóan megcsináljuk (ne csináljuk szárazra, legyen leve!)
A szalonnát kis darabokra vágva kicsit átpirítjuk, kivesszük és a kisült zsiradékban a kolbász karikákat is megsütjük egy kicsit.
Elkészítés:
A tepsi alját kicsit megolajozzuk és vékonyan leterítünk egy réteg káposztát(1/4 rész káposzta).
Erre rászórjuk a szalonna darabokat és a sült kolbász karikákat, majd beterítjük még egy réteg káposztával (1/4 rész káposzta). Ezután következik a rizs, amit egyenletesen elterítünk. A rizsrétegre következik a darálthús, majd erre a maradék káposztát terítjük szét. (A káposzta tetejére ráöntözhetjük a kisült szalonna maradék zsiradékát.) Végül a (kis tejjel hígított) tejfölt locsoljuk szét a tetején. Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.
főzési idő: 30 min
sütési idő: 30 min
1,5 csésze rizs
0,8-1 kg savanyú káposzta
10 dkg szalonna
10 dkg füstölt kolbász
2-3 dl tejföl
babérlevél
Darálthusos pörkölthöz:
50 dkg darált hús
1 fej hagyma
1-2 gerezd fokhagyma
1 babérlevél
őrölt pirospaprika
őrölt kömény
feketebors
só