Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Rakott káposzta recept

A recept értékelése: 3,1 pont
  • 90 min
  • könnyû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 20 369 alkalommal

elkészítve: 168 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Csaba

Elkészítése

Előkészület:
A rizst 2,5 csésze vízzel felöntve sóval és 1 kk vegetával megfőzzük.

A savanyú káposztát 1-2-szer átmossuk, hogy ne legyen nagyon savanyú, majd kevés vízen 1 babérlevéllel 10-15 perc alatt átpároljuk.

A darált húst a hozzávalókkal a pörkölthöz hasonlóan megcsináljuk (ne csináljuk szárazra, legyen leve!)

A szalonnát kis darabokra vágva kicsit átpirítjuk, kivesszük és a kisült zsiradékban a kolbász karikákat is megsütjük egy kicsit.

Elkészítés:
A tepsi alját kicsit megolajozzuk és vékonyan leterítünk egy réteg káposztát(1/4 rész káposzta).
Erre rászórjuk a szalonna darabokat és a sült kolbász karikákat, majd beterítjük még egy réteg káposztával (1/4 rész káposzta). Ezután következik a rizs, amit egyenletesen elterítünk. A rizsrétegre következik a darálthús, majd erre a maradék káposztát terítjük szét. (A káposzta tetejére ráöntözhetjük a kisült szalonna maradék zsiradékát.) Végül a (kis tejjel hígított) tejfölt locsoljuk szét a tetején. Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.

főzési idő: 30 min
sütési idő: 30 min

Hozzávalók

1,5 csésze rizs
0,8-1 kg savanyú káposzta
10 dkg szalonna
10 dkg füstölt kolbász
2-3 dl tejföl
babérlevél

Darálthusos pörkölthöz:
50 dkg darált hús
1 fej hagyma
1-2 gerezd fokhagyma
1 babérlevél
őrölt pirospaprika
őrölt kömény
feketebors

Kövess minket a Facebookon is!