megtekintve: 11 361 alkalommal
elkészítve: 272 alkalommal megfőztem én is
Először elkészítjük a krémet. A vízben megfőzzük a pudingport a cukorral, majd kihűtjük. Ha kihűlt hozzáadjuk a kókusz reszeléket, majd óvatosan a keményre felvert tejszínhabot.
A piskótához a tojást a cukorral habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk az olajat, majd az előzőleg összekevert száraz anyaggal szép simára keverjük.Sütőpapírral bélelt nagyméretű tepsibe simítjuk, és 180 C fokos sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt 3 hosszú csíkba vágjuk, betöltjük a krémet, a tetejére is krémet kenünk, megszórjuk kókusz reszelékkel. Pár órára hűtőbe tesszük.
főzési idő: 15 min
sütési idő: 10 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Nagyon finom,ünnepi asztalon is megállja a helyét.
Hozzávalók a piskótához.
4 tojás
4 kanál cukor
3 ” liszt
1 csokoládé puding
1 kanál kakaó
1/2 dcl olaj
1/2 csomag sütőpor
Krém hozzávalói:
3 dcl víz
1 csomag kókusz puding
4 kanál cukor
2 kanál kókusz reszelék
2 dcl tejszín