rejtvénylapok háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Karácsonyi csillagok recept

A recept értékelése: 4,5 pont
  • 60 min
  • egyszerû
  • nagyon olcsó

megtekintve: 6 084 alkalommal

elkészítve: 171 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: kovigyrogy

Elkészítése

1.A tojássárgákat a cukorral,vaníliás cukorral, citromlével fehéredésig keverjük. Langyos tejben megfuttatjuk a szalalkálit és azt is hozzáöntjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük,majd szintén hozzáadjuk. (egy keveset hagyjunk a tojásfehérjéből amivel a végén le tudjuk kenni a tetejüket)
2.Végül a lisztet hozzákeverve nyújtható állagú tésztává gyúrjuk. (a liszt mennyisége változhat a tojások és a citrom nagyságától!!) Bőven lisztezett deszkán kisujjnyi vastagságúra nyújtjuk,csillag alakú kiszúróval kiszaggatjuk.
3.Előmelegített sütőbe sütőpapírral bélelt tesiben kb. 10 perc alatt világosra sütjük. Vigyázzunk ne égessük meg és ne szárítsuk ki!
4.Még forrón a tetejüket felvert tojásfehérjével lekenjük és kristálycukorba hempergetjük. Ebből az adagból kb.80 db. csillag lesz.

sütési idő: 10 min
hőfok: 165 °C
sütési mód: légkeverés

Hozzávalók

3 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
0.5 citromból nyert citromlé
10 ek cukor
2 dl tej
10 g szalalkáli
65 dkg finomliszt
5 ek cukor (díszítéshez)

Kövess minket a Facebookon is!