megtekintve: 11 966 alkalommal
elkészítve: 194 alkalommal megfőztem én is
A gesztenyemasszát nyomjuk át a krumplinyomón, vagy villával alaposan törjük össze, majd adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a rumot, és robotgéppel keverjük simára.
A csokoládéhoz adjuk hozzá a tejet, és gőzfürdő fölött, kevergetve olvasszuk fel, majd vegyük le, adjuk hozzá a felkockázott vajat, és keverjük simára.
Ezután csorgassuk a gesztenyés keverékhez, majd szintén robotgéppel keverjük simára.
A formát béleljük ki folpack fóliával, egyenletesen öntsük bele a masszát, majd tegyük be pár órára, vagy egész éjszakára a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen. (Én egész éjszakára a hűtőben hagytam.)
Amikor már teljesen megdermedt, vegyük ki a hűtőből, majd fordítsuk át egy tálcára. Ezután óvatosan húzzuk le a fóliát, majd vonjuk be csokoládémázzal.
A tejszínhez adjuk hozzá a vajat és melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a feldarabolt csokoládét, és addig keverjük, míg teljesen felolvad, és éppen csak langyos lesz.
Ezután a hűtőből kivett, és egy tálcára átfordított trüffelt vonjuk be a csokoládémázzal, majd tegyük vissza a hűtőbe, hogy a csokoládé teljesen megdermedjen.
Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a gesztenyés trüffelt a hűtőből, majd ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.
Hozzávalók 24x9x7 cm-es formához:
50 dkg gesztenyemassza
10 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
12,5 dkg csokoládé (70%-os)
10 dkg vaj
0,5 dl tej
2-3 ek rum
Csokoládémáz hozzávalói:
12,5 dkg étcsokoládé
1 dl Hulala (v. habtejszín)
1 tk vaj