

megtekintve: 8 534 alkalommal
elkészítve: 153 alkalommal megfőztem én is
Elkészítés:A halat 1 centis kockákra vágjuk,a sózzuk,borsozzuk, belenyomunk egy gerezd fokhagymát összeforgatjuk,félórát állni hagyjuk.
Az összes zöldséget megtisztítjuk a hagymát finomra aprítjuk ,répát , zöldséget és a zellert és a karalábét 1 centis kockára vágjuk.
Az olíva olajat egy fazékban felhevítjük a hagymát rászórjuk ,kevergetve 3-4 percig alatt megdinszteljük.
A hagymára zöldségeket rádobjuk ,pár percig együtt pároljuk tovább .sóval,borssal,tárkonnyal ízesítjük.
Jól elkeverjük 1,5 l vízzel felöntjük kb. 20 -30 percig főzzük ,hogy a zöldségek ne főljenek szét .
Amíg fő a levesünk addig elkészítjük a halgombócokat .
A pácolt halkockákból 30 dkg ledarálunk, bele ütjük a tojást,kb ,1 evőkanál zsemlemorzsával 1 evőkanál liszttel összedolgozzuk .
A kész masszából vizes kézzel galamb tojás nagyságú gombócokat formázunk.
A forrásban lévő levesbe tesszük a halgombócokat ha felforrt akkor hozzáadjuk a hal kockákat kb 5 percig főzzük.
A tejfölt és a egy púpos teáskanál liszttel és egy kevés forró levessel kikeverjük ,majd a forrásban lévő levesbe öntjük .
Jól kiforraljuk ,citrom lével ízesítjük.
főzési idő: 35 min
A halgombóc leves csak szálkamentes halból érdemes elkészíteni.
50 dkg afrikai harcsa filé,
1 fej vöröshagyma,
2 db sárgarépa
2 db petrezselyem gyökér,
1 zeller levél,
1 db paradicsom,
1 fél zöldpaprika,
2 szál petrezselyem levél.
1 fél zeller gumó,
2 teáskanál
só,
fél karalábé,
1 teáskanál őrölt bors,
2 púpos evőkanál szárított tárkony,
2 evőkanál olívaolaj,
1 ek étolaj,
1 citrom leve,
1 db tojás,
1 evőkanál liszt,
1 púpos evőkanál
zsemlemorzsa
2 dl tejföl.