megtekintve: 14 754 alkalommal
elkészítve: 241 alkalommal megfőztem én is
Kockára vágom a húst és befűszerezem és hagyom állni addig amíg a többi hozzávalót el nem készítem .A vöröshagymát megpucolom és két felé vágom és szirmaira szedem,ha túl nagy akkor még azt is ketté vágom.Szalonnát felkockázom.A három fajta hozzávalót egymás mellé rakjuk tálkákba. Fogunk 1 saslikpálcát ráfűzzük a hagymát a kockázott szalonnát és a húst és így tovább amíg a végére nem érünk.Egy kis helyet mindenféleképpen hagyunk hogy megtudjuk fogni.Hasábkrumplival szoktam tálalni. De lehet még csinálni hozzá fokhagymás tejfölt. Elkészítése ízlés szerint tejföl,só,fokhagyma vagy fokhagymapor.
sütési idő: 30 min
A szalonna ne legyen nagyon húsos mert nehezen lehet felfűzni a pálcára.Azért szoktam csirkemellből mert az hamar megsül így nem ég oda semmi.
hozzávalók : fél kg csirkemell,4db közepes vöröshagyma,40dkg kenyérszalonna,luculus sült csirke fűszerkeverék(de jó bármilyen hozzávaló fűszerkeverék), 1 csomag saslik pálca.