megtekintve: 7 797 alkalommal
elkészítve: 241 alkalommal megfőztem én is
Az egész tojásokat 10-12 percig együtt verjük a cukorral,majd fakanállal elkeverjük a sütőporos lisztet.
Két vékony tésztalapot sütünk belőle 22×32 cm-es tepsiben.
A mákos tésztát ugyanígy készítjük el.
Egy tésztalapot sütünk belőle.
Amikor kihűlt ,kis kockákra vágjuk fel.
Ezután összekeverjük a szilvalekvárral és a rummal.
Az egyik piskótalapot tálcára tesszük.
A tölteléket egyenletesen ráhalmozzuk,elsimítjuk.
Befedjük a másik piskótalappal.
A vajat a cukorral,rummal habosra keverjük.
A piskótalap tetejére kenjük.
A marcipánt két fólia között kinyújtjuk.
A felső fóliát levesszük és a krémre fordítjuk.
Tetszőlegesen díszíthetjük.
sütési idő: 30 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Egyszerű,nagyon finom ,nagy sikere volt.
Hozzávalók a piskótához:
6 db tojás
6 ek cukor
6 csapott ek finomliszt
1 mk sütőpor
A mákos tésztához:
5 db tojás
5 ek cukor
5 ek darált mák
2 csapott ek liszt
1 mk sütőpor
Az összeállításhoz:
1 üveg nem túl sűrű szilvalekvár
1 ek rum
20 dkg marcipán
10 dkg porcukor
5 dkg vaj
Díszítéshez:tetszés szerint valamilyen zöld (nálam zöld fenyő,ünnephez illő,ehető ostyából van)