Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Császárszelet recept

A recept értékelése: 4,5 pont
  • 45 min
  • könnyû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 17 439 alkalommal

elkészítve: 188 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Csaba

Elkészítése

A tészta számára odakészítünk forrni egy jó adag sós (ne sajnáljuk), olajos vizet. Amint felforrt, kifőzzük a tésztát. Ha megfőtt, leöntjük róla a vizet és félretesszük.
Közben a hússzeleteket (jobb, ha nem csontos) enyhén kiklopfoljuk, alaposan megsózzuk, picit borsozhatjuk is, lisztbe forgatjuk. Serpenyőben olajat hevítünk, és abban hirtelen kisütjük a hússzeleteket (mindkét oldalukat 2-2 perc alatt), míg egy kis színt kapnak. Ha megvan, akkor egy akkora tepsibe rakosgatjuk őket, amibe szinte hézagmentesen pont elférnek.
A visszamaradó olajba tesszük a paradicsompürét, és 1 dl vízzel mártás sűrűségűre forraljuk. Ízesíthetjük esetleg egy kiskanál cukorral és kevés sóval. Ha már elég sűrű, egyszerűen leöntjük vele a hússzeleteket.
A kifőtt tésztát összekeverjük a tejföllel, a vajjal és a tojással, majd befedjük vele a paradicsomos húst. Végezetül 15 dkg reszelt sajttal megszórjuk.
200 fokos sütőben addig sütjük, míg a teteje aranybarnára nem pirul. Ha kész, kivesszük, és kb. 20 perc pihentetés után már szépen lehet szeletelni. Savanyúsággal, salátával tálaljuk.

főzési idő: 10 min
sütési idő: 20 min
hőfok: 200 °C

Hozzávalók

5-6 jó tenyérnyi szelet tarja (vagy más, soványabb hús)
némi liszt

olaj
1/2 l paradicsomlé
1 dl víz
40-50 dkg spagetti
2 dl tejföl
5 dkg vaj
1 tojás
15 dkg reszelt sajt

Kövess minket a Facebookon is!