

megtekintve: 9 827 alkalommal
elkészítve: 159 alkalommal megfőztem én is
1. A piskótához kemény habbá verjük a tojásfehérjét a cukorral, végül beleforgatjuk a kókuszreszelékkel elkevert lisztet.
2. A masszát egy kb. 20x25 cm-es, magas peremű, sütőpapírral bélelt tepsibe töltjük. 170°C-ra előmelegített sütőben 12-14 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
3. A krémhez a tojássárgáját, a porcukrot és a kakaóport gőz fölött sűrűre főzzük. Kihűtjük, majd habosra keverjük a puha vajjal/margarinnal. Ezután egyenletesen a kihűlt piskótára rétegezzük.
4. Betesszük dermedni a hűtőszekrénybe. Az étcsokoládét vízgőz fölött, vagy mikróban megolvasztjuk, és ezzel szép simán bevonjuk a megdermedt krémet.
sütési idő: 14 min
hőfok: 170 °C
Kalória: 210 kcal/szelet
Kb 14-16 szelethez:
A piskótához:
6 tojásfehérje
15 dkg cukor
5 dkg kókuszreszelék
6 dkg liszt
A krémhez:
6 tojássárgája
8 dkg porcukor
1 nagy evőkanál sötét, cukrozatlan kakaópor
12,5 dkg vaj/margarin
A díszítéshez:
10 dkg étcsokoládé