Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Csokoládés-kókuszos szelet recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 45 min
  • könnyû
  • olcsó

megtekintve: 6 523 alkalommal

elkészítve: 71 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Arizs65

Elkészítése

1. A piskótához kemény habbá verjük a tojásfehérjét a cukorral, végül beleforgatjuk a kókuszreszelékkel elkevert lisztet.
2. A masszát egy kb. 20x25 cm-es, magas peremű, sütőpapírral bélelt tepsibe töltjük. 170°C-ra előmelegített sütőben 12-14 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
3. A krémhez a tojássárgáját, a porcukrot és a kakaóport gőz fölött sűrűre főzzük. Kihűtjük, majd habosra keverjük a puha vajjal/margarinnal. Ezután egyenletesen a kihűlt piskótára rétegezzük.
4. Betesszük dermedni a hűtőszekrénybe. Az étcsokoládét vízgőz fölött, vagy mikróban megolvasztjuk, és ezzel szép simán bevonjuk a megdermedt krémet.

sütési idő: 14 min
hőfok: 170 °C

Személyes jó tanács

Kalória: 210 kcal/szelet

Hozzávalók

Kb 14-16 szelethez:
A piskótához:
6 tojásfehérje
15 dkg cukor
5 dkg kókuszreszelék
6 dkg liszt
A krémhez:
6 tojássárgája
8 dkg porcukor
1 nagy evőkanál sötét, cukrozatlan kakaópor
12,5 dkg vaj/margarin
A díszítéshez:
10 dkg étcsokoládé

Kövess minket a Facebookon is!